•    Skalp Mikropigmentacija SMP ili Mikro-pigmentacija skalpa je tehnika kojom se  pigmenti posebnom mikroiglom ubacuju u gornji sloj koze glave - dermis, na mestima gde je nekada bila kosa, ali je usled razlicitih faktora doslo do njenog gubitka ili proredjenosti. Ovo je dobro resenje kod tretiranja celavosti ili proredjenja kose kako kod muskaraca  tako i kod zena koje imaju ovakav problem

 

          

 

  • Tretman mikropigmentacije koze glave stvara utisak kao da je kosa gusca. Odlicno simulira izgled guste kratko osisane kose ili kose nakon brijanja glave. Kod osoba koje imaju duzu kosu, ali mestimicno proredjenu, mesta na kojima kosa nedostaje uspesno se ispunjavaju pigmentima i stvara se utisak vece gustine.

 

                          

 

 

  • Trajnost rezultata je krajnje individualna. Pigmenti koji se koriste su na prirodnoj bazi i vremenom usled najrazlicitijih uticaja: izlaganja suncu, delovanju metabolizma, znojenju , brizi o kozi glave, prekomernom isusivanju itd. nestaju sa koze glave. Ali pigmenti nece potpuno nestati, vec ce mestimicno bledeti i nece se desiti ono sto se desava sa standardnim tatoo pigmentima:  promena boje i znacajan gubitak ostrine. Desava se da rezultat traje i do nekoliko godina, ali je prosek izmedju 1 i 2,5 godine, a onda je potrebna dorada. Dorada je kraci proces od pocetne celosne pigmentacije, a samim tim i jeftiniji, ali je zato prirodan izgled folikula kose na glavi zagarantovan. Logicno je da se pigmentacija skalpa obnavlja nakon odredjenog vrmenskog perioda kako bi se dobili najbolji rezultati, jer se, ipak, pigmentacija nalazi na kozi glave i svima je uocljiva. Ukoliko klijent ne zeli da obnovi mikropigmentaciju skalpa, pigmenti ce vremenom potpuno nestati i nece ostaviti nikakvog traga na kozi glave. 

                   

 

  • Da li je tretman Skalp Mikropigmentacije bolan? Ne mozemo reci da ne boli, neprijatno je, ali nije ni nepodnosljivo. Na nekim mestima koza glave je osetljivija, dok je na drugima manje osetljiva i od toga zavisi i stepen neprijatnosti. Ukoliko ne mozete da podnesete nivo neprijatnosti ceo proces mikropigmentacije koze na glavi moze da se izvede uz blagu lokalnu anesteziju i tada je tretmen potpuno bezbolan. Nas tehnicar ce Vam pre pocetka tretmana pokazati koji je intenzitet i nivo neprijatnosti bola i dati mogucnost da sami izaberete kako zelite da tretman bude obavljen. Ukoliko se proces mikropigmentacije izvodi sa adekvatnom opremom i tehnikom, koza uopste ne bi trebalo da krvari.

 

                   

 

  • Prednost Skalp Mikropigmentacije nad operativnom tehnikom - transplantacijom kose u tome je sto je procedura kraca, period oporavka prakticno i ne postoji, jer pacijent odmah moze da nastavi sa svojim svakodnevnim aktivnostima, daleko nizi stepen bola nakon i za vreme tretmana, veca izvesnost rezultata, ''puniji'' i gusci izgled kose, a sve je to vidljivo vec nakon prvog tretmana. Naravno, ovaj tretman je i pristupacniji, nosi manji rizik i daleko manje kosta nego transplantacija kose.

 

    • Skalp mikro-pigmentacija nije tetovaza iako sam proces nalikuje  na to. Ono po cemu se ovaj tretman razlikuje od tetovaze je vrsta pigmenta koji se koristi, specijalne mikro igle  koje su neuporedivo tanje, dubina i tehnika ubacivanja pigmenta kao i specijalna oprema  koja je napravljena samo za tretman pigmentacije skalpa i obucenost samog tehnicara. Ukoliko se u  procesu pigmentacije kozi glave pristupi istom tehnikom kojom se rade klasicne tetovaze, rezultati mogu biti katastrofalni. Tehnicari u 'Micro Hair Clinic'' centru za Skalp Mikropigmentaciju su specijano obuceni i sertifikovani za obavljanje ovog tretmana u vodecoj klinici u Italiji.